22 шофьорки мерят сили в дамско рали в Разград
22 шофьорки мерят сили в дамско рали в Разград / netinfo

22 шофьорки са се записали за участие в третото издание на Осмомартенското дамско рали в Разград. Пистата, на която ще се състезават в майсторско управление на автомобили, има символична форма – на осмица и вплетена в нея буква “Р” – от рали, обясниха организаторите от Съюза на автомобилистите в Разград.

В пет класа са разпределени участничките в Осмомартенското дамско рали, което се провежда за трета поредна година в Разград. Купи са изработени за най-бързите и прецизни шофьорки на коли с мощност до 1100 кубика, до 1400 и до 1600 кубика.

Отделно ще се състезават трабантите, записали са се седем шофьорки на картонени возила. Ще има и класиране за джипове, участничките са две, но очакваме преди старта да се появят още – обясниха организаторите от Съюза на автомобилистите в България.

До снощи желаещите да участват бяха 22, изискванията към дамите са да имат двегодишен стаж зад волана, а автомобилите им да са технически изправни. Ще се състезават на пистата на СБА в Разград за изпълнение на задължителни елементи и бързина по 400-метрово трасе.

Освен купи победителките ще получат и аксесоари за колите си, а също и по бутилка вино от основния спонсор “Винпром – Лудогорие”.