17-годишната Дария от Провадия страда от заболяването муковисцидоза. За да продължи да живее пълноценно, трябва да й бъде направена спешна трансплантация на белите дробове
17-годишната Дария от Провадия страда от заболяването муковисцидоза. За да продължи да живее пълноценно, трябва да й бъде направена спешна трансплантация на белите дробове / Личен архив
17-годишната Дария Живкова от Провадия страда от заболяването муковисцидоза. За да продължи да живее пълноценно, трябва да й бъде направена спешна трансплантация на белите дробове.
 
Муковисцидозата представлява заболяване, което поразява дихателната система. В резултат се натрупва гъст мукозен секрет, който създава условия за възникване на хронично възпаление и развитие на прогресираща дихателна недостатъчност”, обяснява семейството на Дария в призива за помощ.
 
Момичето се намира в София и е подложена на множество изследвания, като няма още точна информация къде и кога ще бъде направена операцията, както и няма информация колко ще струва това на семейството.
 
На първо време Дария има нужда от мобилен инхалатор, за да може да излиза от пределите на болницата и дома си.
 
Всеки желаещ може да преведете средства на банковата й сметка:
BG28 TTBB 9400 1528079973
BIC: TTBBBG22 EXPRESSBANK
Дария Живкова Димитрова


Може да помогнете и във Фейсбук групата "В помощ на Дария Живкова", както и през HelpKarma.