15 декември – ден на И аз мога
15 декември – ден на И аз мога / снимка: Иван Коловос / Студио Прото

Две от лицата на кампанията "И аз мога" в помощ на деца с увреждания решиха да дарят и своя талант за тях. Ангел Заберски и Живко Петров ще участват тази вечер в благотворителен концерт в зала "България". Днешният 15 декември е обявен за ден на "И аз мога". Инициативата се подкрепя и от Дарик радио.

Джазирани произведения на Моцарт, Верди, Рахманинов, Дебюси ще звучат в концерта. Билетите за него са с цени от 20, 30 и 50 лева и могат да се купят от офиса на фондация "И аз мога" на столичната улица "Гурко" 12. Продават се и онлайн на icantoo.eu и eventim.bg.

Събраните пари от концерта ще бъдат използвани за нуждите на Медицинския център за деца с увреждания в Студентски град, блок №11. Той беше открит в края на октомври и се очаква да започне да функционира съвсем скоро.

Средства за Медицинския център ще се събират през целия ден, предимно на различни места в София, но още и в Пловдив и Стара Загора. Пред НДК, в специално построена шатра, едни от най-популярните лица на кампанията ще продават продукти с логото "I can too". В инициативата ще се включат Белослава, Мария Илиева, Графа, музикалният идол Тома, Ники Кънчев.

Ако искате да научите повече за Медицинския център можете да се свържете с фондация "И аз мога" на телефони: 937 78 61, 937 78 62, 937 78 63 с код за София 02. За да дарите пари за центъра, можете да изпратите SMS на 1415 или да се обадите на телефон 09005 1415.

Всичко за инициативата четете на сайта icantoo.eu.