1000 човека се включиха онлайн в протеста
1000 човека се включиха онлайн в протеста / снимкa: Sofia Photo Agency

Около 1000 човека от 54 различни държави протестират онлайн в уебсайта feelfriendly.com. Нестандартната инициатива е част от обединения граждански протест пред парламента в София и по места в страната.

На началната страница на feelfriendly.com е публикувана снимка на Народното събрание, с изрисуваното лого на протеста. Неговата цел е всеки, който няма възможност да бъде пред парламента, да присъства виртуално на този сайт. Броят на протестиращите в интернет се променя непрекъснато. Там се отчита броят на реално присъстващите потребители, които се намират във всеки един момент пред виртуалното Народно събрание.

За да вземете участие във виртуалния протест, просто трябва да оставите страницата отворена или да я посещавате през половин час. Уебсайтът предлага и кратки новини от случващото се пред парламента, призив на различните протестиращи организации и подробна информация за тях. Там са публикувани и инструкции за провеждане на „законен, мирен и позитивен протест." Още стотици форуми и уебсайтове също следят протеста онлайн.