100-годишен юбилей отпразнува дядо Стойчо
100-годишен юбилей отпразнува дядо Стойчо / © Община Сандански

Кметът на община Сандански Андон Тотев изпрати подаръци на Стойчо Шутраков от село Склаве по повод 100-годишняи му юбилей. Те бяха поднесени от заместник- кмета на общината Мария Чинкова, която пожела на юбиляря още дълги години да радва близките си, които приготвиха мило тържество за своя баща, дядо и прадядо.

Ветеран от войните, дядо Стойчо е отгледал шест деца - две момчета и четири момичета. Той е ведър и жизнен за годините си, а на този специален ден се събра цялата му голяма фамилия, която разказа колко достоен и добър човек е рожденикът въпреки трудностите, които изживява и загубата на едно от децата си. Всички девет внуци също пристигнаха специално за юбилея на дядо си, който не можа да скрие вълнението си от радост.

Неговите близки споделиха, че не им е трудно да се грижат за човек като дядо Стойчо, защото е изключително добър и изпълнителен, човек с голямо сърце и душа.

Негова внучка реши да го изненада, като направи родословно дърво на цялата фамилия, което ще бъде закачено на видно място в дома му, съобщават от пресцентъра на Община Сандански.

Сред многобройните гости, дошли да поздравят рожденика, бяха и кметът на село Склаве Павел Пъхнев и експерт от местното читалище.