Обама подложен на семеен натиск
Обама подложен на семеен натиск / снимка: БГНЕС /

Дъщерята на новоизбрания президент на САЩ Малия Обама притиска баща си да изнесе зашеметяваща реч на встъпването си в длъжност тази седмица, призна Барак Обама в интервю, цитирано от АФП. Обама разказа как е завел семейството си в мемориала на Линкълн преди историческото си встъпване в длъжност, защото „винаги съм се вдъхновявал“ от считания за най-добър американски президент.

„Гледахме обръщението от Гетисбърг (гравирано на стените на мемориала) и Мишел обясняваше какво значат думите на Линкълн“, каза Обама. Когато обяснявал на семейството си, че на загиналите войници трябва да се отдаде чест, като се работи за повече справедливост и равенство в Америка, 10-годишната му дъщеря Малия се обърнала към него и запитала „Да, а какво правим по въпроса?“

Когато по-малката му дъщеря Саша, на 7 години, отбелязала, че втората реч на Линкълн при встъпването му в длъжност изглежда „малко дълга“, Обама заявил, че неговата реч може да е дори по-дълга. „В този момент Малия се обърна към мен и каза, „Първият афроамериканец президент? По-добре да е добра!“, съобщава БГНЕС.