/ iStock/Getty Images
Учител и ученик от Сливен са сред новорегистрираните случаи на заболели от коронавирус, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Учителят е от началния етап на образование в основно училище в Сливен. Класът му е карантиниран. Обучението ще се извършва в електронна среда от разстояние. В почивния ден на 22 септември цялата сграда на учебното заведение е била дезинфекцирана, съобщиха от РЗИ. Занятията за останалите ученици продължават присъствено, по обичайния график.

Още два класа в Бургас преминават на дистанционно обучение

Има и заболял ученик от гимназия в Сливен. Класът е под карантина. Създадени са условия за обучение в електронна среда. На 23 септември учебни занятия не са проведени, за да се извърши дезинфекция на сградата. От утре учебният процес ще бъде възстановен.

От началото на учебната година положителни за коронавирусни инфекции са девет педагози от Сливен и двама ученици от Сливен и Нова Загора, като в статистиката са включени последните два случая. Има основания да се твърди, че инфектирането е станало преди 15 септември, извън образователните институции.

Към 23 септември активни за COVID-19 са 43 случая в областта. Чакат се резултатите от 16 проби, като 12 от тях са на лица със симптоми, една е на контактно лице, а останалите проби са контролни.