/ / iStock/Getty Images
За 177-ми път Шесто основно училище „Свети Никола“ отваря врати за любознателните старозагорски деца.

През новата учебна година възпитаниците на училището ще се радват на специален кът, пресъздаващ дълголетната история училището. В него сияят образите на Апостола на свободата Васил Левски, Кольо Ганчев, Братя Жекови - всички те ученици на някогашното Светиниколско училище, както и на техния учител Даскал Атанас Иванов.

Тетрадки по родолюбие даряват от ВМРО на старозагорските ученици

По коридорите на училището съвременните Светиниколци могат да се потопят в родната ни история, запознавайки се с владетелите и героите на България.Специален кът е обособен и за народните будители, осветили пътя към знанието на народа ни.

Децата и учениците ще се радват на обновен двор, цветни градинки, за които се грижат самите те, и реновираните помещения към физкултурния салон. И през тази учебна година продължава дейността на групите по интереси в сферата на образованието, изкуството и спорта.

В изцяло обновена сграда ще учат възпитаниците на ПГ по ветеринарна медицина

Първокласниците от шестте паралелки
ще пристъпят прага на школото заедно със Снежанка, която ще бъде с тях през цялата учебна година, защото каките и батковците, изпълняващи любимите за децата роли, ще им помагат в пътешествието на знанието и откривателството, към любопитния свят на буквите и цифрите.