/ iStock/Getty Images
Холандия в момента е най-добрият вариант за следване в чужбина
102199
Холандия в момента е най-добрият вариант за следване в чужбина
  • Холандия в момента е най-добрият вариант за следване в чужбина
Холандия в момента е най-добрият вариант за следване в чужбина, ако гледаме баланса между качество на образованието, финансови условия и близост до България, заяви консултантът по академичен прием в чуждестранни университети Йън Макклинтън пред „Дарик“. Холандия набира скорост като популярна дестинция на фона на Брекзит, добави той.

Доналд Туск: Всички сме жертви на британската вътрешна политика

Минимален е рискът при Брекзит без сделка да отпадне споразумението, че учениците, които завършват следващата година, ще бъдат последните с право на преференциални условия за европейски граждани, смята специалистът.

По отношение на висшето образование в САЩ той посочи, че таксите настина са високи, но има множество възможности за финансиране.

Често насочваме кандидат-студентите към България, добави Макклинтън и даде за пример специалността „Медицина“, в която немалко чуждестранни студенти се обучават в страната ни.

Важно е младежите да са спокойни, че с избора на специалност в бакалавърска степен не фиксират живота си до пенсия, вече съществуват специалности, каквито нямаше преди няколко години, а когато завършат ще има нови такива и те трябва да са готови за гъвкаво отношение към кариерата и образование в много области, каза Йън Макклинът.

Повече по темата чуйте в прикачения звуков файл.