/ iStock/Getty Images
Центърът за градска мобилност (ЦГМ) и Столичната библиотека стартират съвместна инициатива под надслов „Зареди карта – стани читател“, съобщиха от столичната община. Кампанията е посветена на началото на новата учебна година и Деня на София. Кампанията ще е в дните от 16 до 18 септември 2019 г.

Кампанията „Чети във влака“ нараства с още много книги

Всеки, заредил ученическа или студентска (докторантска) карта през тези дни в бюрата за продажби на ЦГМ, намиращи се на пл. „Възраждане“, „Европейски Съюз“ или НДК, ще има възможност да стане читател на Столична библиотека и безплатно да получи едногодишна читателска карта и подарък книга. На разположените на спирките, в рамките на работния ден, ще има богат избор от заглавия.

Как е възникнала писмеността?

Такива безплатни читателски карти ще могат да се получават при зареждане на превозни документи за ученици и студенти и в пунктовете на ЦГМ на Софийски университет и на Технически университет. Всички, получили читателски карти, трябва да посетят библиотеката, за да ги активират.

Най-важното умение за всеки първокласник: Четенето

За целта на инициативата Столична библиотека предоставя в рамките на кампанията в трите пункта за продажби на ЦГМ безвъзмездно над 200 тома. Библиотеката продължава инициативата „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“.

Загадъчната писателка Елена Феранте издава нов роман

Всеки, който има желание да сподели любима книга с друг, в дните от 16 до 18 септември 2019 г. може да я остави в трите посочени пункта и да си избере нова.

Още любопитни новини по темата четете в рубриката „На училище“
БГНЕС