/ Дарик Русе, Искра Георгиева
1071 първокласници в Русенско прекрачиха училищния праг за пръв път днес. Всички училища посрещнаха първия учебен ден с празнична програма. Най-старото русенско училище "Хр. Ботев" не посрещна ученици днес. Причина за това е големия ремонт, който теч там.

Звънецът бие: Първият учебен ден е!

През настоящата учебна 2018/2019 г. възпитаниците на училището ще се обучават в три други учебни заведения. 1 и 2 клас ще учат в Професионалната гимназия по промишлени технологии "Атанас Буров", която се намира в съседство. 3 и 4 клас ще учат в Корабната гимназия, а учениците от 5 до 12 клас ще провеждат обучението си в АГ "Гео Милев". 

Русенските родители и ученици подеха благотворителна кампания за първия учебен ден. В училищата бяха поставени дарителски кутии, в които всеки желаещ да пусне парите, предвидени за букет на любимия учител.

Събраните средства ще отидат в полза на фондация "Александър Русев", чиято цел е изграждане на рехабилитационен център за деца с увреждания. Част от инициаторите са родители на деца с проблеми, които ползват безвъзмездната помощ на фондацията