Вили Лилков: София се развива небалансирано
Вили Лилков: София се развива небалансирано / снимка: БГНЕС, архив
Вили Лилков: София се развива небалансирано
82188
Вили Лилков: София се развива небалансирано
  • Вили Лилков: София се развива небалансирано

Започна срещата на кандидата за кмет на София от Реформаторския блок  Вили Лилков с граждани и симпатизанти в кино „Влайкова” в район „Средец”. Участие в дискусията с гражданите взеха и кандидатът за кмет на район „Средец” Мария Ачкова и кандидатът за общински съветник Марта Георгиева.

Проведе се общо събрание на Реформаторския блок за район „Средец”, както и среща и разговори със симпатизанти и граждани от квартала. Кандидатът за кмет на РБ Вили Лилков представи основните акценти в програмата си и засегна теми, свързани с ефективно и отговорно отношение към парите на софиянци.

Освен Лилков в срещата взе участие и Мария Ачкова, която е кандидат кмет за район „Средец” на Блока, както и кандидатът за общински съветник Марта Георгиева.

Мария Ачкова отбеляза, че в хода на своята подготовка за тази кампания се е сблъскала със сериозните проблеми, свързани с квартала и отношението на гражданите към тях. Тя избори липсата на единна политика, на прозрачност и на комуникация с гражданите. Тя отбеляза, че има необходимост именно от промяна на това отношение и обеща да води градивна комуникация с живеещите в района.

Кандидатът за кмет на София на Блока Вили Лилков сподели, че вярва, че тази кампания ще донесе победа на изборите в район „Средец”. Имаме сериозен кандидат и стабилен Реформаторски блок в района, подчерта той.

Лилков призова всички граждани и симпатизанти, събрали се в кино „Влайкова”, да разговарят активно, да вземат участие по проблемите на квартала, да споделят нещата, които ги тревожат и да търсят диалог с кандидатите от листата на Реформаторите.

Не личи много на територията на района да има направено, градът се развива небалансирано, отбеляза още Лилков. На тези избори трябва да получим промяна на статуквото в Столична община харченето на парите от бюджета се взима еднолично и именно Реформаторският блок трябва да разчупи този еднотипен модел. В преферециалната кампания, която имаме сега, дава тази възможност, допълни още кандидат-кметът. Другата ни цел е да стигнем до балотаж. Така ще обърнем и другата тенденция в столицата – второто място да се пази за кандидата на БСП, отбеляза той.

Лилков коментира още, че в период от 7-8 години, откакто влизат и европейски инвестиции, София не изглежда като останалите европейски столици, а именно това е амбицията на представителите на Реформаторския блок. Градът да се сравнява с високите стандарти на останалите европейски столици. Време е за коренна промяна в столицата, допълни Лилков.

Градът изобщо не се развива в положителния сценарий на общия устройствен план, посочи кандидатът за кмет на Блока.

Кандидатът за общински съветник Марта Георгиева отбеляза, че напълно подкрепя своята колега Мария Ачкова в борбата й за кметското място в район „Средец”. Трябва да се разбие мнозинството на ГЕРБ в Столичния общински съвет, допълни тя.

Тя отбеляза, че трябва да бъде демонтиран и Паметникът на светската армия. Работи се активно срещу строителството в Борисовата градина, спомена още тя.