Първанов: АБВ ще бъде най-силно прогресиращата партия на тези избори
Първанов: АБВ ще бъде най-силно прогресиращата партия на тези избори / снимка: БГНЕС, архив
Първанов: АБВ ще бъде най-силно прогресиращата партия на тези избори
82232
Първанов: АБВ ще бъде най-силно прогресиращата партия на тези избори
  • Първанов: АБВ ще бъде най-силно прогресиращата партия на тези избори

Председателят на ПП АБВ и президент на България, в мандат 2002-2012, Георги Първанов посети Ямбол, където се срещна с членове и симпатизанти на партията. По време на събитието бяха представени кандидатите за кметове на община Ямбол - Драгомир Димитров и община Тунджа Здравко Златаров.

Политическа партия АБВ има много силни кандидати за кметове - млади, енергични и високо подготвени. Това е новата вълна, новото поколение в българската политика, заяви Георги Първанов.

„Имат силни, работещи идеи. Ямбол като община, Тунджа, а и в региона има нужда от крещяща промяна. Статуквото трябва да бъде разбито и никой по-добре не може да го направи от нашите кандидати, които никога не са били в управлението. Сигурно не сте намерили досега лидер или ако сте го хванали, той има много да се изгражда.

На въпрос на Дарик при балотаж кой биха подкрепили, лидерът на ПП АБВ отговори, че „засега разсъждават по темата, когато АБВ отиде на балотаж, кой и чия подкрепа ще потърсят, за да може кандидата на партията да има най-добро представяне".

Според Георги Първанов ще има и купуване и продаване на гласове, има го и корпоративния вот.

„Вървят едни процеси, не толкова явни, по-скоро подмолни, но технологията е същата и изпълнителите са същите. Ще има и купуване, и продаване, ще има и натиск и го има, има го и корпоративният вот. АБВ разчита на традиционните и малко демоде подходи, въпреки че сме млада партия, но за мен това е важно. Трябва да бъдем почтени докрай и ще следваме тази своя линия", допълни той.

За политическата обстановка след изборите Първанов прогнозира:

„Стабилността на управлението е функция от неговата ефективност, от способността на министрите да си вършат работата и да отговорят на очакванията на хората, а не произтича от резултатите на едни други по своя характер избори, каквито са местните избори".

Първанов заяви, че не очаква особени сътресения в политиката след изборите, освен ако не се случи някаква драматична изненада, но не вижда откъде ще дойде тя. По думите му на тези избори АБВ ще има доста кметове, включително и на населени места, които са издигнати само от АБВ или подкрепени от коалиции, или независими такива. Ще има и много широка мрежа от представителство от местната власт, доста общински съветници, защото и листите са много силни.

„Аз лично чакам много спокойно тези избори. АБВ досега няма своите съветници. ПП АБВ ще бъде най-силно прогресиращата партия на тези избори. Обречени сме", каза още Георги Първанов.