/ / iStock/Getty Images
Плодовете са част от всяка здравословна диета. А всяка зодия е свързана с конкретен плод, който може да подобри здравето и живота на съответния представител на този знак. Ако често се усещате "жадни" за някои конкретни плодове, това най-вероятно се дължи на индивидуалния ви хороскоп.

Thinkstock/Getty Images

Плодът на Овена категорично може да бъде назован - това е лимонът. Лимонът насърчава умствено и емоционално удовлетворение на представителите на този знак, а също така успокояват яростта и негодуванието им.

Thinkstock/Getty Images

Като един истински любител на добрата храна, Телецът обича да похапва сладко, дори и когато готви. Плодът, подходящ за тази зодия, е банан - макар да са с по-високо съдържание на фруктова захар, бананите подобряват здравето на черния дроб и храносмилателната система на зодиакалния знак.

ThinkStock/Getty Images

Близнаците са известни с чувството си за хумор и активен начин на живот и в този ред на мисли плодът манго им помага да се заредят с енергия, карайки ги да се чувстват щастливи и успешни.

Thinkstock/Getty Images

Представителите на зодиакалния знак Рак пък имат нужда от ананас, който им помага да се чувстват самоуверени, организирани, бързомислещи и остроумни.

ThinkStock/Getty Images

Портокалът пък помага на Лъва да остане спокоен и търпелив. Плодът съдейства на представителите на този зодиакален знак да покажат и артистичната си страна.

/ iStock/Getty Images

Идеалният плод за Девата е кокосовият орех - той им помага да се концентрират по-добре, да развиват уменията си, да се самоусъвършенстват, да мислят разумно и рационално. 

/ iStock/Getty Images

Черешите са заредени с антиоксиданти и действат противовъзпалително. Те са идеалният плод за Везните, тъй като повишават тяхната креативност, лоялност и развиват въображението им, изграждат комуникативните им умения и допринасят за вътрешното щастие.

/ iStock/Getty Images

Скорпионите пък имат нужда от черно грозде в моментите, когато се чувстват раздразнени или ядосани. То ги поддържа спокойни и им помага първо да мислят и после да действат.

ThinkStock/Getty Images

Сочни червени ягоди - от това имат нужда Стрелците, за да подобрят любовния си живот. Консумацията на плода във форма на сърце влияе положително и на нивото на щастие на представителите на тази зодия.

Thinkstock/Getty Images

Една ябълка на ден наистина пази докторите далеч от Козирозите. Те са полезни за сърцето на представителите на този зодиакален знак, насърчават волята и смелостта им.

ThinkStock/Getty Images

Водолеите трябва да прочистват ума си и да се зареждат със енергия чрез плода папая. Тя им помага да каляват характера си и да поддържат доброто си чувство за хумор.

/ iStock/Getty Images

Най-добрият плод за Рибите пък е динята. Тя действа благоприятно на техните житейски и професионални задачи, помага им да бъдат по-успешни в любовта и в развиването на личните им качества.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук