Искате супер як тен през лятото, но нямате достатъчно отпуска или не обичате да се печете? Или пък имате твърде бяла кожа и по-скоро изгаряте, вместо да придобивате секси бронзов тен? Вижте в новото видео на Natali’s Beauty съветите на Наталия за индивидуален, равномерен, секси тен през лятото, без да се налага да се излагате на слънце!

На пазара има много лосиони и мусове за тен, затова е важно как подбираме нашия. В зависимост от вашите лични предпочитания, имайте предвид следните показатели:

Цвят

На първо място е важно да изберем цвят, който ни пасва. Най-общо - ако сте светли, не се препоръчва да си вземете лосион, който обещава, че ще ви направи много черни. Няма да изглежда съвсем естетически добре от една страна, нито естествено. Ако сте по-тъмни - можете да си позволите и лосион, гарантиращ по-тъмен ефект. Освен това подберете такъв, който да не ви прави оранжеви като портокал, а обещава естествен тен.

/ iStock/Getty Images

Формула

Има различни формули - гел, мус, лосион. Такива, които са подходящи и за лице. Помислете добре какво точно да вземете.

Бърз или бавен ефект

Някои лосиони гарантират моментален ефект - потъмнявате при самото им нанасяне. При други ефектът се забелязва след часове.
Погледнете внимателно на опаковката и какво пише за дължината на ефекта. Някои лосиони ще издържат на кожата ви до седмица, други - само ден или до следващо къпане.

Как да нанасяте?

/ iStock/Getty Images

Подготовката на кожата е много важна стъпка. Първо, ексфолирайте тялото си добре, за да премахнете всички мъртви клетки. По този начин, тенът ви ще бъде по-издръжлив и ще избегнете петната.

Задължително подхранвайте добре кожата си с масло за тяло. В по-грубите участъци - на лактите, около кокалчетата на ръцете, коленете, използвайте по-мазен и тежък крем, за да не се събере по грозен и неприятен начин лосионът и да направи прекалено тъмни участъци.

Използвайте апликатор за поставяне. Стартирайте от ръцете и деколтето и преминете леко към шията. После с четка за грим поставете малко количество по ушите, по челото, нослето и прелейте от шията към лицето. Така се създава усещането за естествен бронзов загар по лицето.

/ iStock/Getty Images

За какво да внимавате

Около пръстите на ръцете поставяйте внимателно и прецизно, така че да ги оцветите равномерно. Много често там се случват големите грешки, затова обърнете внимание. За гърба ви - помолете близък да ви помогне. Не пропускайте да поставите под мишниците. При нанасяне върху корема, внимавайте да не се събере повече количество в пъпчето и около него. Краката намажете внимателно и не пропускайте и самите пръстчета и между тях.

Кога?

Тази процедура обикновено се прави вечер, за да може след това да облечете широка тениска или пижамка и да легнете за сън, а не да вършите дейности, които да загреят тялото ви, да се изпотите и да рискувате да станете на петна.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук