Майкъл Джексън
Майкъл Джексън / Gulliver/Getty Images
Продуцентът на "Бохемска рапсодия", носител на "Оскар", подготвя заснемането на биографичен филм за Майкъл Джексън, съобщи Евронюз.

Към Греъм Кинг, създал наградения с "Оскар" филм за живота на фронтмена на "Куийн" Фреди Меркюри, ще се присъедини Джон Логан, който написа сценария за епичния "Гладиатор" от 90-те години.

Lionsgate, които ще разпространяват филма, заявиха, че това ще даде "задълбочен портрет на сложно устроена личност, превърнала се в Краля на попа" и ще съживи "най-емблематичните му изпълнения". Филмът обещава да надникне в творческия свят на изпълнителя на "Трилър" и ще се възползва от възхода в рентабилността на Джексън след поредица от съдебни победи, които сложиха край на сериозни правни кризи.

Неотдавнашният интерес около името на Джексън включва наскоро стартиралия мюзикъл на Бродуей "MJ: The Musical", както и документалния филм на Lifetime за Джанет Джексън, наречен "Janet".

Какви са правните проблеми на Майкъл Джексън?

Документалният филм на HBO от 2019 г. "Да напуснеш Невърленд" повдигна наново обвиненията в тормоз на деца. Някога спрените съдебни дела, заведени от двамата мъже, включени в него, бяха съживени от промените в закона. Исковете на двамата обвинители бяха отхвърлени. Беше постигната оправдателна присъда по време на процеса за тормоз над деца през 2005 г.

Какво знаем за филма досега?

През последните 11 години имуществото на Джексън е донесло приходи в размер на 2,5 милиарда долара, а Джексън остава най-добре печелещата починала знаменитост за всяка година след смъртта си на 50-годишна възраст.

Малко други неща са разкрити за филма, а режисьорът или актьорският състав не са обявени, но имената, които стоят зад него, подсказват, че погледите са насочени към потенциал за награди. Логан и Греъм получиха номинации за "Оскар" за предишното си сътрудничество в "Авиаторът".

"За първи път се срещнах със семейство Джексън през 1981 г. и за мен е чест да пренеса тяхното наследство на големия екран", казва Кинг в изявление.
Майката на Джексън, Катрин Джексън, също заяви в изявление: "Като семейство за нас е чест историята на живота ни да оживее на големия екран."

 
БГНЕС