Звездите от „Непобедимите” 2 на откриването на So!Independent
Звездите от „Непобедимите” 2 на откриването на So!Independent / Снимки: So!Independent
Звездите от „Непобедимите” 2 на откриването на So!Independent
46390
Звездите от „Непобедимите” 2 на откриването на So!Independent
  • Звездите от „Непобедимите” 2 на откриването на So!Independent

Звездите от екшъна "Непобедимите" 2, който в момента се снима у нас, ще присъстват на откриването на фестивала за независимо американско кино So!Independent. Силвестър Сталоун и компания сами са проявили интерес към събитието, чийто официален старт е утре вечер в Cinema City в столицата. Фестът се организира за втора поредна година от живеещата в Ню Йорк актриса Жана Караиванова. Този път тя е включила в програмата 22 заглавия.

So!Independent ще започне с най-новия филм на Робърт Редфорд "Конспираторът". За да го представят, в София са сценаристът му Джеймс Соломон и сценографът му Калина Иванов. Българката, носителка на наградата "Еми", е работила още по ленти като "Заешка дупка" и отличената с "Оскар" "Мис Слънчице".

Калина Иванов (на снимката) е от онези българи, за които наистина може да се каже, че правят шеметна кариера в Америка. След като през 2009 г. тя получи наградата "Еми" за работата си по телевизионната продукция "Сиви градини", миналата година Американската гилдия на сценографите я обяви за най-добрата сред тях. За да работи с Робърт Редфорд по "Конспираторът" Калина е била избрана чрез конкурс, макар че се познава със звездата от 18 години. Ето какво разказва тя: "Имах интервю с него и бяхме шестима души за тази сценографска работа. Така че, той не ме е избрал просто ей така, защото се познаваме. С него се работи приятно, културно, весело, интелигентно".

Звездите от Непобедимите 2 на откриването на SoIndependent
netinfo


Журналистът Джеймс Соломон, който е сценарист на "Конспираторът", работи по проекта за филма 18 години. На 16-тата след началото той среща Робърт Редфорд. От този ден си спомня: "Първият път, когато се видях с господин Редфорд, беше на басейна на един хотел. Стоях срещу тази легендарна фигура, която ми каза, както казва и на всеки друг, с когото се запознае: Викай ми Боб. Стояхме няколко часа и си говорихме за сценария, който бях написал. И най-невероятното в тази история беше да чуя Боб Редфорд да ми чете на глас всичките роли - и мъжките и женските. Това е преживяване, заради което до ден днешен се щипя, за да повярвам, че беше истина".

Освен на откриването на So!Independent утре вечер "Конспираторът" на Робърт Редфорд ще бъде прожектиран още на 29 и 30 октомври в Дома на киното. Фестивалът продължава до 6 ноември, а пълната му програма можете да откриете в сайта soindependentfilmfest.com.