Би Ти Ес
Би Ти Ес / Gulliver/Getty Images
Музикантите от група Би Ти Ес ще отбият задължителната си военна служба, като скоро първи ще направи това най-възрастният Джин, предаде Ройтерс, позовавайки се на агенцията им. 

Джин е на 29 години. Той отлагаше службата си колкото можеше и съвсем скоро му предстои да влезе в казармата за пълния период от две години - когато навърши 30 години през декември.

След дебюта си през 2013 г. група Би Ти Ес стана световна сензация със своите оптимистични хитове и социални кампании, насочени към насърчаване на младите хора.

"Джин ще отмени искането за отлагане на военната служба в края на октомври 2022 г. и ще спази процедурите за постъпване в армията", се казва в изявление на мениджърската компания на групата. 

Всички останали музиканти от Би Ти Ес също отбият задължителната военна служба

"Както компанията, така и членовете на Би Ти Ес очакват с нетърпение да се съберат отново като група около 2025 г., пише в изявлението на мениджърската компания HYBE. 

Всички работоспособни мъже в Южна Корея на възраст между 18 и 28 години трябва да служат в армията между 18 и 21 месеца. Освобождават се или служат по-кратко носители на медали от олимпийски и азиатски игри и класически музиканти и танцьори, които печелят най-големите награди на определени конкурси. Имаше призиви звездите от Би Ти Ес също да бъдат освободени от военна служба. 

През юни музикантите от Би Ти Ес обявиха, че прекъсват груповите си музикални дейности, за да се занимават със солови проекти, което повдигна въпроси за бъдещето на групата.

Те се събраха отново, за да изнесат безплатен концерт в събота в подкрепа на кандидатурата на Южна Корея за домакин на Световното първенство по футбол Експо 2030 в пристанищния град Пусан.
БТА