коронавирус
коронавирус / iStock/Getty Images
Мат Деймън, Лорънс Фишбърн, Кейт Уинслет и Дженифър Ел заедно с изследователи от факултета по обществено здраве на Колумбийския университет в Ню Йорк заснеха в домовете си видеоклипове със съвети и послания за единство.

"Мийте ръцете си така, сякаш от това зависи животът ви. Защото в този момент вероятно е точно така", казва Уинслет в своя клип.



Ел пък подчертава, че коронавирусът е нов, което означава, че никой няма имунитет. "Всеки от нас, независимо от възрастта и расата, рискува да се зарази", казва тя.



Деймън призовава да се вслушваме в съветите на експертите и да пазим дистанция от два метра. Фишбърн пък отправя апел да помагаме на лекарите, които са на първа линия на заразата. "Ако успеем да забавим това нещо, ще дадем на лекарите и на медицинските сестри в болниците ни възможност да ни помогнат да преминем през това изпитание заедно", казва той.



Във филма "Заразяване" на Стивън Содърбърг смъртоносен грип бързо обхваща целия свят, а лекарите се опитват да намерят лечение и да се справят с паниката, която обзема човечеството.

БТА