Рейчъл Зеглър
Рейчъл Зеглър / Gulliver/Getty Images
Звездата от „Уестсайдска история“ Рейчъл Зеглър е получила покана за церемонията по връчването на наградите "Оскар", съобщи hollywoodreporter. 

Новината идва след вълна от недоволство в социалните мрежи заради пропуска на организаторите да поканят младата актриса на бляскавото събитие.

Двадесетгодишната Рейчъл Зеглър, която играе Мария в лентата на Стивън Спилбърг, написа в социалните мрежи, че се е опитала да си осигури достъп до церемонията, но това "изглежда няма да се случи" и затова ще стиска палци на "Уестсайдска история" от дивана в дома си.

"Надявам се на чудо в последната минута, за да празнувам с нашия филм на място, но май така се случва понякога", писа Зеглър в Инстаграм. "Благодаря за шока и обидата - разочарована съм. Но всичко е наред. Гордея се с нашия филм".

Публикацията ѝ предизвика голямо внимание онлайн, мнозина не могат да си обяснят защо изпълнителката на главната роля в номиниран за най-добър филм не е поканена на церемонията или поне да ѝ е предложено да връчи награда.  

Филмът "Уестсайдска история" на Стивън Спилбърг е номиниран за седем награди "Оскар", сред които за най-добър филм и за актриса в поддържаща роля на Ариана ДеБоуз.   
БТА