Маколи Кълкин
Маколи Кълкин / БТА
Той е момчето, което беше оставено на произвола на съдбата навръх празниците в любимата на всички ни празнична комедия, а седмици преди тази Коледа той получи голямо признание в Холивуд.

Маколи Кълкин, звезда от класиките от 90-те „Сам вкъщи“ и „Сам вкъщи 2“ получи звезда на Холивудската алея на славата, съобщава CNN.

Преди 31 години: Коледната класика „Сам вкъщи“ става сензация по българските екрани

 

Маколи Кълкин
БТА


За да го поздрави там беше и неговата екранна майка - Катрин О'Хара. Заедно с Маколи бяха и неговата годеница Бренда Сонг и двамата им сина - Дакота и бебето Карсън. На церемонията присъстваха и братята на актоьра Рори Кълкин и Куин Кълкин, както и дъщерята на Майкъл Джексън - Парис. Покойният крал на поп музиката беше много близък приживе с Маколи Кълкин и той дори е кръстник на Парис.
 

Маколи Кълкин
БТАРоден през 1980 г. в Ню Йорк, Кълкин започва своята сценична кариера през 1984 г., когато е на 4 години в пиесата "Бебета на Бах". Той дебютира на екрана в драмата от 1988 г. "Рокет Гибралтар".
 

Маколи Кълкин
БТА"Сам вкъщи" излиза на екран през 1990 г. В него Маколи Кълкин е в ролята на Кевин Маккалистър - осемгодишно момче, което случайно се оказва забравено по Коледа от семейството си, което е на коледна ваканция, и е принудено да защитава дома си от двама нагли крадци (Джо Пеши и Даниел Стърн). Филмът му донесе номинация за Златен глобус. Но най-вече му донесе много слава и милиони долари. Заради популярността в толкова ранна възраст, актьорът имаше проблеми със пристрастяването и започна да употребява дрога, алкохол и антидепресанти.

Маколи Кълкин вече не е сам вкъщи: С Бренда Сонг станаха родители
 

Маколи Кълкин
БТА"Сам вкъщи" пък стана най-голямата филмова класика за Коледа и ежегедно се гледа от милиони зрители по света.