Зомбита, супергерои и злодеи – начало на Comic-Con (СНИМКИ)
Зомбита, супергерои и злодеи – начало на Comic-Con (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Тълпи от хора в костюми на зомбита, стормтрупъри, супергерои и участници в академията Старфлийт се стекоха в Сан Диего за откриването на тазгодишния фестивал Comic-Con (Комик-кон), предаде Асошиейтед прес.

Честванията на поп културата започнаха снощи, а самият фестивал ще продължи четири дни.49-годишният жител на Ню Йорк и служител в магазин за играчки Майк Уилямс е пристигнал тук с 8 огромни сака за пазаруване, напълнени догоре с всякакви играчки, изобразяващи персонажи като редник Джо и тези от "Трансформърс" и "Междузвездни войни".

Зомбита супергерои и злодеи  начало на ComicCon (СНИМКИ)
netinfo
Другаде са изложени костюми от филма "Rogue one: История от Междузвездни войни", който предстои да се появи по екраните, както и аксесоари, като чорапи на принцеса Лея, настолни лампи BB-8 от "Междузвездни войни", облекло на капитан Фасма.

"Уорнър брос" и "Ди Си Комикс" са изложили някои от костюмите в цвят металик на персонажа от комикси Уондър уоман и облекла от филма "Отряд самоубийци".

Зомбита супергерои и злодеи  начало на ComicCon (СНИМКИ)
netinfo
"Марвъл комикс" пък откри бронзова статуя на капитан Америка по повод 75-годишнината от създаването на персонажа. Снощи се състоя също премиерата на филма "Стар трек: Отвъд" на открито - в Ембаркадеро марина парк.

Comic-Con се очаква да привлече над 160 000 фенове за срещи с участници в актьорския състав и снимачния екип на филми и сериали, като "Игра на тронове", "Стар трек", "Отряд самоубийци", "Саут парк", "Младият върколак", "Пришълци", "Живите мъртви".

Източник: БТА