Журналист ще пее новините в Yahoo
Журналист ще пее новините в Yahoo / netinfo

Уеб гигантът Yahoo ще пусне до три месеца нов видео проект, в който специално поканен журналист ще пее новините, съобщава "The Hollywood Reporter".

От Yahoo не пожелаха да разкрият личността на певеца, но съобщиха, че това е известен човек, който има опит както в пеенето, така и в журналистиката. Говорителят на компанията отказа да даде подробности за новата инициатива, която ще се нарича "Odd News Underground" („Странни новини зад кулисите“), но предаде думите на шефа на новините и информацията Скот Мур.

Според Мур този проект ще създаде един напълно различен вид новинарска емисия, а репортерът ще накара всички да потропват с крак. Новините ще имат по-развлекателен характер. Пеещият репортер е първият проект на Yahoo news след декемврийската реорганизация на компанията, която доведе до напускането на водещи мениджъри като Лойд Браун и Дейвид Катц.

Предишният проект беше програмата "The Hot Zone With Kevin Sites" („Горещата зона с Кевин Сайтс“), представляваща хроника на пътешествията на журналиста, който пътуваше и изпращаше репортажи от горещите точки по цялото земно кълбо.

Към средата на 2006 г. Yahoo пусна само няколко по-скромни инициативи. Компанията наблегна по-значително на интегрирането на съдържание, генерирано от потребители, като например една нова секция за храни и кулинарство с оригиналната програма "Cheap 'n' Easy".(БГНЕС)