Жизел Бюндхен все още е най-добре платената манекенка
Жизел Бюндхен все още е най-добре платената манекенка / снимка: Guliver/Getty Images

Бразилският супермодел Жизел Бюндхен е имала приходи от 47 милиона долара в периода 2013-2014 година и оглави за осма поредна година класацията на най-печелившите манекенки на сп. "Форбс", предаде Ройтерс.

34-годишната майка на две деца и съпруга на състезателя по американски футбол Том Брейди с лекота изпревари пряката си конкуренция, оставяйки я далече зад себе си. Холандската манекенка и модел на "Викторияс сикрет" Даутцен Крус /29 г./ е на втора позиция със "скромния" годишен доход преди облагане с данъци от 8 милиона долара. На трето място е поставена 33-годишната бразилка Адриана Лима със същата сума.

От списание "Форбс" уточняват, че Жизел Бюндхен през миналата година е спечелила с 16 милиона долара повече от своя съпруг. Манекенката има сключени договори с веригата "H&M", с френската модна къща "Шанел" и дизайнерката Каролина Ерера, подписала е дизайнерски контракти за бельо и сандали. Победителката в класацията има 2,7 милиона последователи в Инстаграм и е спечелила 386 милиона долара, откакто е започнала своята кариера през 2001 година.

При съставянето на своята класация от сп. "Форбс" са изчислили доходите на манекенките от месец юни 2013 до месец юни 2014 година, като са отчели и приходите им от странични дейности като рекламни кампании, лица на брандове и др. 40-годишната британска манекенка Кейт Мос е класирана на четвърто място с приход от 7 милиона долара. В първата петица тази година попадна и иконата на сп. "Спортс илюстрейтид", 22-годишната Кейт Ъптън, с приблизително същата сума. Ъптън за пръв път фигурира в класацията на сп. "Форбс", отбелязва агенцията.

Източник: БТА