Мауро Моранди живее над 30 години в рая. Съвсем сам. Неговата история разказва Deutsche Welle:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Non amo il selfie

A post shared by Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) on


През 1989 г. плава с ветроходната си лодка към Атлантическия океан. Но претърпява авария и се озовава на остров Будели между Корсика и Сардиния. Оттогава той живее там напълно сам и пази това райско кътче от нашественици. Единствените му спътници са две кокошки. С провизии го снабдяват неговите приятели капитани. Пенсията му стига да напълни хладилника.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sto leggendo Evola. e Dante

A post shared by Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) on


"Когато дойдох на острова не можех нищо, не знаех дори как се сменя електрическа крушка. Но тук бях принуден да се науча на всичко, което е необходимо, за да оцелея", разказва той. Също като Робинзон Крузо и Моранди разчита на това, което му предлага островът.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ora la visione è un po' più rosea

A post shared by Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) on


Скоро обаче ще бъде сложен край на тази идилия. Властите искат да изградят изследователска станция или музей. Тогава Моранди ще бъде принуден да напусне своето райско кътче. Той се бори с модерни средства. Почти 60 000 негови последователи са се подписали под петиция, настояваща за правото му да остане.
 
Мауро Моранди не може да си представи да живее на друго място. Той е решен да остане и да пази уникалния розов плаж на остров Будели.
Deutsche Welle