Жириновски кани страдащите от пожарите европейци да се заселят в Сибир
Жириновски кани страдащите от пожарите европейци да се заселят в Сибир / netinfo

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски покани да се преселят в Русия и по-точно в Сибир хората от европейските страни, които страдат от горещините и пожарите.

На онези, които страдат от горещините, ние можем да предложим да се преместят да живеят в Сибирския регион, се цитират думите на Жириновски в прессъобщение на парламентарната група на партията. Във връзка с пожарите в Европа ние каним да дойдат постоянно да живеят в Русия жителите на онези страни /Гърция, Италия, балканските страни/, които не виждат по-нататъшна перспектива да живеят в своята страна във връзка с пожарите, затоплянето на климата и възможната екологична катастрофа, каза Жириновски.

При това той предлага на европейците да побързат, защото закъснелите ще трябва да платят прилична сума за възможността на живеят в Русия, посочва БГНЕС. Сега сме готови да приемем всички желаещи да живеят постоянно в Русия безплатно, а от онези, които ще се преселят по-късно, ще взимаме по един милион евро, каза той. В Русия има достатъчно празни села и незаселени територии, където винаги е необходима работна ръка, каза още Жириновски. Той предупреди, че освен за пожарите европейците трябва да бъдат готови за земетресения, наводнения, смърчове и тайфуни, които ще се появят заради промените в климата. „И това е само началото. Продължение ще бъдат гладът и епидемичните заболявания като следствие на общото отслабване на имунитета на човека”, каза той.