Женствеността е ключът към успеха на жените
Женствеността е ключът към успеха на жените / www.sxc.hu

Жените, които искат да успеят на работното си място, не трябва да се поддават на изкушението да действат като мъже, установили учени.

Според изследването жените, които възприемат агресивен подход, е по-малко вероятно да се издигнат от тези, които проявяват по-женствени черти. Тези резултати, които вероятно няма да бъдат приети особено добре от феминистите, показват, че най-добрият начин за жената да успее в един мъжки свят е да се държи като дама.

Новото изследване потвърждава предишни, според които самоуверените жени е по-вероятно да бъдат пренебрегнати на работното място от по-кротки типове дами, допълва БГНЕС. Въпреки че самоувереността на жените се цени високо от мъжете, тези дами са пренебрегвани от работодателите си, защото не са достатъчно женствени и се смятат за по-непривлекателни.

Изследователите попитали 80 мъже и жени за чертите от характера им, докато учели магистратура по бизнес администрация. Осем години по-късно учените се свързали отново с тях, за да разберат как се е развила кариерата им. Те установили, че "мачо" жените, които имали по-агресивно поведение, получили по-малко повишения от по-женствените дами. Предишно изследване установи, че самоуверените жени, които кандидатстват за работа, е най-малко вероятно да бъдат наети.