Жените по-трудно разпознават флирта от мъжете
Жените по-трудно разпознават флирта от мъжете / Thinkstock/Getty Images

Много хора не разбират, когато флиртуват с тях, твърди известният американски учен Джефри Хол от Университета на Канзас. Той е извършил две изследвания, опитвайки се да разбере могат ли мъжете и жените да уловят момента на флирта, пише в."Сидни морнинг хералд".

Пет вида флирт и пет начина да спечелите любовта

Първо ученият събрал 52 двойки хетеросексуални студенти, които трябвало да общуват помежду си в продължение на 10-12 минути. Студентите също така са попълнили анкета, посочвайки дали са флиртували и дали това е правил събеседникът им.

Мъжете с чувство за хумор са най-желани за кратък флирт

Изследването е показало, че 80% от студентите са определили точно, когато с тях не са флиртували. Да разпознаят привлечеността обаче се удало на малцина. Едва 36% от мъжете и 18% от жените правилно оценили опита за флиртуване. От страх да не бъдат отхвърлени, мнозина са представяли сексуалния си интерес като приятелски.

В рамките на второ изследване повече от 250 души е трябвало да гледат кратко видео с участници от първото изследване. Доброволците е трябвало да определят кой е флиртувал на записа. Резултатите не са били изненадващи: 66% точно са констатирали липсата на флирт, а едва 38% са определили флирта в поведението на участниците.

Местата, на които жените обичат да флиртуват

Най-ниска е била точността на жените. В същото време и мъжете, и жените по-лесно са установявали кога една жена флиртува. Очевидно като цяло представителките на нежния пол по-ясно демонстрират предпочитанията си. Основният проблем обаче е, че повечето хора изобщо не искат да флиртуват, твърди Джефри Хол.

Източник: БТА