Жените не са по-малко похотливи от мъжете
Жените не са по-малко похотливи от мъжете / Thinkstock/Getty Images

В продължение на десетилетия хората вярват, че мъжете са подтиквани от огромно сексуално желание и искат да имат много партньорки. Жените пък се надяват на моногамия, а сексуалното им задоволство идва в резултат на емоционална интимност.

Писателят Даниел Бъргър, който изследва женската сексуалност, е на съвсем друго мнение. Според него всеки, който смята жените за по-малко похотливи от мъжете, говори нелепици. Бъргър дпълва, че теорията, че жените са "биологично програмирани" да бъдат моногамни е пълен мит.

В книгата със заглавие "Какво искат жените: Приключенията на науката за женското желание" писателят от Ню Йорк разбива редица митове.

В процеса на писане Даниел Бъргър прави проучване, базирано на научни изследвания, които обхващат теориите, че жените искат секс по-малко от мъжете, гледат по-малко порно и това желание е породено от емоционална интимност.

Авторът казва, че изследванията, които изучава, показват, че жените могат да бъдат също толкова диви, колкото и мъжете, когато става дума за секс. Нещо повече, сексуалното желание на жените всъщност е много по-диво и непредсказуемо, пише БГНЕС.

Едно от изследванията е на тема какво възбужда жените. "Резултатите показват, че жените се възбуждат от различни видеоклипове. Хетеросексуалните жени се възбуждат от голи жени, които правят упражнения, лесбийките обичат да гледат мъжко гей порно", казва Бъргър.

Според него женската сексуалност е подтискана, за да настъпи баланс и ред в обществото. "Сексуалността е сила, която трудно може да бъде обуздана. Лесно е да се смята, че по рождение половината от населението, женската половина, има сравнително по-малко желание за секс. Много удобно също е да се мисли, че жените са генетично програмирани да служат за стабилизираща сила", казва писателят.