Жената с неподвластна на времето красота
Жената с неподвластна на времето красота / Guliver/Getty Images

Хлапашкият й вид, характерната й прическа и изразените вежди очароваха мъжете и будеха възторг у жените. Сега Великобритания избра стройната, изящна и винаги шик филмова и модна икона Одри Хепбърн за въплъщение на неподвластната на времето красота, пише в. "Дейли експрес".

С изисканата си външност Хепбърн разчупва калъпа, когато прави големия си пробив в киното с първата си главна роля във филма "Ваканция в Рим" (1953). Тогава режисьорът на лентата Уилям Уайлър отбелязва: "След толкова много сервитьорки, които станаха филмови звезди, ето я истинската класа".

"Изпадам в недоумение всеки път, когато чуя или прочета, че съм красива. Определено не съм такава по общоприетия стандарт. Кариерата ми не се гради върху красотата", казва самата Одри Хепбърн.

Сънародничките й обаче явно мислят по друг начин, избирайки я за икона на неподвластната на времето красота. В допитване, направено от производителите на сапуни "Пиърс" по случай 225-годишнината на марката, 26 процента от участвалите в него 2000 британки са гласували за Одри Хепбърн.

Участничките в анкетата е трябвало да отговорят на въпроса кои характерни черти според тях определят понятието за неподвластна на времето красота. Три четвърти от анкетираните британки са посочили самоувереността, 67 процента - щастието, а 58 процента - чувството за хумор.

С изящността си Одри Хепбърн заема челното място в своеобразната класация, следвана от херцогинята на Кеймбридж Катрин с 16 процента от гласовете и легендарната холивудска красавица Грейс Кели, за която са гласували 8,4 процента от участничките. На четвърто място с 8,2 процента е телевизионната водеща Холи Уилоуби, следвана от Ема Томпсън, която притежава самоувереност, щастие и чувство за хумор.

За "по-резки" красавици като модните икони Кара Делавин и Кейт Мос са гласували съответно едва 1,1 и 0,7 процента от участничките в допитването.

Източник: БТА