/ Gulliver/Getty Images
"Не всеки ден ставаш на 100... нека празненствата да започнат!" - така фурията Айрис Апфел маркира големия ден, в който стана на цял век.



Апфел определено е жена, която е над нещата. Тя е американка - модна икона, бизнес дама, дизайнер и нещо много повече, тя е жена с дух и неизчерпаема енергия. Тя е от хората, които изживяват всеки миг живот.  

"Не виждам абсолютно нищо лошо в бръчкитe. Те са като ордени за кураж.", споделя тя.


Родена е на 29 август 1921 г. На 97-годишна възраст подписа договор с една от водещите агенции за модели - "Ай Ем Джи модълс" и стана модел на тази възраст.

"Разполагаш само с едно пътуване, направи го незабравимо". Освен с външен вид, тя впечатлява и с мъдри слова.

Gulliver/Getty Images

Големите й кръгли очила стават запазената й марка, а бижутата винаги са в изобилие.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iris Apfel (@iris.apfel)


"Колкото и пари да имаш, не можеш да купиш стил. Той е абсолютно инстинктивен", смята тя и по всичко си личи, че е така. Емоционалната й душа се изписва на дрехите й.
 

През 2018 г. Mattel създава кукла Барби с образа на Апфел, което я прави най-възрастния човек, чието лице е на Барби.
 

В продължение на 68 години споделя живота си с мъжа до нея Карл Апфел, който през 2015 г. си отива от този свят. Със съпруга й определено са имали голяма любовна история, която тя съхранява и днес.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iris Apfel (@iris.apfel)


Деца няма, защото не иска те да бъдат отгледани от бавачка, а нейният живот минава в пътувания и работа, но не си мислете, че работата й тежи, дори напротив - тя не работи, тя създава, вдъхновява и твори.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iris Apfel (@iris.apfel)