/ Istock
Потребителка на Reddit разказа, че по време на ремонта в банята е намерила бележка с пожелания от преди 43 години. Нейната история привлече вниманието на The Mirror.

Жената се преместила в нова къща и решила да ремонтира банята. Под една от старите плочки тя намерила листче с послание, написано на 23 май 1979 г. "Хей. Утре ще слагат нови плочки в банята. САЩ фалират. Сегашният ни президент е Картър. Надяваме се, че когато го намерите, всичко ще бъде по-добре. Късмет. Рудолф Матейка.

Потребителите на Reddit решиха да намерят повече информация за автора на съобщението. Те предполагат, че Матейка е починал десет години след написването на съобщението, тъй като намират некролог, написан на 6 май 1989 г. В него се казваше: „Рудолф Матейка, 87, от Финикс. Пощальон. Умира на 6 май 1989 г. Роден е в Чикаго. Остави съпругата си Ела, син, две дъщери, доведен син, две доведени дъщери, две сестри, петима внуци и двама правнуци.“

„Семейството му вероятно ще се радва да получи това съобщение. Бих окачил писмо, написано от моите предци в рамка, ако някой го намери “, написа потребител на Reddit. „А представете си, ако той можеше да научи, че толкова много хора по света ще видят посланието му!“, каза вторият.

„По странно съвпадение, въпреки че писмото му беше видяно от много повече хора, отколкото той можеше да си представи, времената не са много по-различни от онези, когато Картър беше президент“, отбеляза друг коментатор.

Един от потребителите посъветва жената да добави нещо от себе си и да скрие посланието отново за следващото поколение. „Може би тогава всичко ще бъде по-добре“, предположи той.

По-рано беше съобщено за жител на британския град Бъртън ъпон Трент, който погледнал зад килера по време на ремонт в къщата и намерил съобщение от миналото. Момичето, което го е написало, разказвало какво се е случвало по света през 1982 г., споменава цените на млякото, хляба и бирата.
БГНЕС