Рисовете в Европа все още са под заплаха от изчезване въпреки успешните усилия за връщане на популацията им на континента
Рисовете в Европа все още са под заплаха от изчезване въпреки успешните усилия за връщане на популацията им на континента / ThinkStock/Getty Images
Властите в щата Колорадо предупредиха населението да не следва примера на жена, която настанила ранен американски рис до бебешката седалка на детето си, съобщава АП.

Отговорникът за парковете и дивата природа в Колорадо Бил Вогрин съобщи за инцидента. Жената забелязала раненото животно, докато карала колата си. Спряла, увила го в одеяло и го сложила на задната седалка на своя всъдеход непосредствено до 3-годишното си момченце.

Запознайте се с котката Моника, която осинови бебе рис (ВИДЕО)

Жената се свързала с природозащитници и ги питала какво да прави с раненото животно. Те се отзовали на повикването й, спрели возилото й и наредили веднага да го напусне с детето.

Специалистите използвали клетка, за да измъкнат 9-килогламовия рис. Той им съскал заплашително и се съпротивлявал, въпреки че получил сериозни наранявания и задните му лапи били парализирани.