/ БГНЕС
Издокарана в карнавален костюм, актрисата от „Белият лотос“ Дженифър Кулидж дефилира на парад в американския град Кембридж, преди да бъде удостоена с титлата „Жена на годината 2023“ от театралната трупа на Харвардския университет „Бухнал пудинг“, предаде АП.

Като най-стара театрална трупа в Америка и една от най-старите в света, от 1951 г. насам театралната организация „Бухнал пудинг“ връчва тази награда ежегодно на мъже и жени, „които са направили траен и впечатляващ принос в света на развлеченията“.

Кулидж, която отбеляза възход в кариерата си след ролята на Таня Маккуойд-Хънт в известния сериал „Белият лотос“, оглави парада по улиците на Кембридж, щата Масачузетс, в събота следобед. Облечена в палто с леопардова шарка и с пухкава розова шапка, тя помаха на тълпата, която бе излязла въпреки необичайно ниските температури.

Кулидж, която изигра и знойната майка на Стифлър във филма „Американски пай“ и мъдрата маникюристка Полет във филмите „Професия блондинка“, е израснала в района на Бостън в същия щат.

„Много е готино, наистина се забавлявам“, каза Кулидж, преди да й бъде връчена наградата, която представлява позлатена купичка за пудинг. „Трябва да се запозная с всички тези млади харвардски студенти, които са много по-умни от мен“, добави тя.

По-късно Кулидж се развълнува, спомняйки си как покойният ѝ баща, който е учил в Харвард, с удоволствие би станал свидетел на този момент.

Сред предишните носителки на наградата „Жена на годината“ на „Бухнал пудинг“ са Мерил Стрийп, Вайола Дейвис и Деби Рейнолдс.

В четвъртък многократно награждаваният актьор и автор на бестселъри Боб Оденкърк получи от „Бухнал пудинг“ наградата „Мъж на годината 2023“. Оденкърк е известен най-вече като съмнителния адвокат Сол Гудман в сериалите „В обувките на дявола“ и „Обадете се на Сол“.
Христо Кьосев/БТА