Жан-Люк Меланшон обича гласа на Карла Бруни
Жан-Люк Меланшон обича гласа на Карла Бруни / снимка: Reuters

Кандидатът на крайната левица на предстоящите този месец президентски избори във Франция Жан-Люк Меланшон довери, че "обича" гласа на първата дама - Карла Бруни-Саркози, предаде Франс прес.

В интервю за общественото радио Франс енфо Меланшон призна, че преди няколко години е слушал редовно дискове на съпругата на президента Никола Саркози, който е негов съперник на изборите.

"Винаги правя разликата. Разбира се, това е съпругата на президента, но това е и Карла Бруни, една изключителна жена, която има свой собствен живот, която прави нещо значимо", каза Меланшон. Той подчерта, че не намира за коректно да променя отношенията си към нея заради политическото си съперничество със съпруга й, посочва БТА.

Кандидатът на крайната левица, на когото последните проучвания на общественото мнение отреждат подкрепа от около 14 процента, е сензацията на кампанията. На трето място в сондажите след фаворитите - социалиста Франсоа Оланд и президента консерватор Никола Саркози - Жан-Люк Меланшон се обявява за гражданска революция.