Зейн Малик пее в друго измерение
Зейн Малик пее в друго измерение / снимка: БГНЕС, архив

Какъв е космологичният ефект от това, че Зейн Малик напусна момчешката банда One Direction и разочарова милиони тийнейджърки по света? Съветът на британския космолог Стивън Хокинг към фенките с разбити сърца е да следват теоретичната физика, защото Малик може би все още е член на групата в друга вселена, съобщи Ройтерс.

Физикът направи пауза, докато говореше за работата си като един от водещите учени в света, и отговори на въпрос от разстроена фенка по време на беседа в операта в Сидни през уикенда.

Зейн Малик напусна One Direction

"Най-после един въпрос за нещо важно", каза Хокинг, който се появи чрез холограма. Думите му предизвикаха смях сред присъстващите. "Съветът ми към всяко момиче с разбито сърце е да посвети вниманието си на изследванията на теоретичната физика, защото един ден може да има доказателства за съществуване на много вселени. Ще е в границите на възможното някъде извън нашата Вселена да има друга, различна вселена, в която Зейн все още е член на One Direction, отбеляза той.

Ученият, който е прикован към инвалидна количка, след като на 21-годишна възраст му е поставена диагноза амиотрофична латерална склероза, участва в беседата под формата на холограма, изпратена от Кеймбридж, Англия.

Източник: БТА