Здравият нощен сън стимулира сексуалното желание на жените
Здравият нощен сън стимулира сексуалното желание на жените / Thinkstock/Getty Images

Добрият нощен сън е полезен не само за добро здраве и свеж вид без тъмни кръгове и сенки под очите, но влияе благоприятно и върху половия живот на жените, стимулирайки сексуалното им желание, съобщи "Ню Йорк дейли нюз", позовавайки се на резултатите от американско изследване, публикувано в Journal of Sexual Medicine.

Проучването е обхванало 171 жени. Авторите му от Медицинския колеж към университета на Мичиган са установили, че добрият сън през нощта стимулира сексуалното желание на участничките на следващия ден. Изследователите са открили, че всеки допълнителен час сън увеличава вероятността за сексуална активност с 14 процента. Повечето сън влияе благоприятно и върху гениталната възбуда.

"Влиянието на съня върху сексуалното желание и възбудата е слабо проучено. Резултатите от настоящото изследване обаче показват, че недоспиването се отразява неблагоприятно върху тях. Ако имате проблеми в леглото, едно от нещата, за които трябва да се замислите, е дали си набавяте достатъчно сън", казва ръководителят на изследователския екип д-р Дейвид Калмбач.

Източник: БТА