/ Photo by Chris Allerton/SussexRoyal via Getty Images
Британският принц Хари и съпругата му Меган, херцог и херцогиня на Съсекс, кръстиха малкия си син Арчи в тесен семеен кръг в събота. Те публикуваха изявление и две снимки след събитието.

Photo by Chris Allerton/SussexRoyal via Getty Images

Майката на Меган, Дория Рагланд, и бащата на Уилям принц Чарлз и съпругата му Камила, херцогинята на Корнуол, може да се видят на цветната снимка.
 Двойката публикува групова снимка с гости, включително по-големия брат на Хари, принц Уилям, и съпругата му Кейт, херцогинята на Кеймбридж, в гостна на замъка, която е една от официалните резиденции на кралица Елизабет Втора близо до Лондон. 

Именно липсата на кралицата привлече вниманието на феновете на кралското семейство. Според изданието Harper's Bazar Елизабет Втора и принц Филип нямали как да присъстват заради неотложни ангажименти.

Кралицата пропусна и кръщенето на на принц Луи - третото дете на херцозите на Кеймбридж. 

Принц Хари и съпругата му Меган кръстиха сина си Арчи в тесен семеен кръг

Майката на Меган, Дория Рагланд, и бащата на Уилям принц Чарлз и съпругата му Камила, херцогинята на Корнуол, може да се видят на цветната снимка. Лейди Сара Маккоркодейл и лейди Джейн Фелоуес, двете по-големи сестри на майката на Хари, покойната принцеса Даяна, също присъстват на семейната снимка.
93-годишната кралица отсъстваше, както се очакваше, след съобщения, че е имала друг ангажимент.

Кралското семейство публикува втора, черно-бяла снимка на Хари, на 34 години, и на 37-годишната Меган, която държи Арчи, роден на 6 май, на открито в Розовата градина в замъка Уиндзор.

Меган и Кейт заедно на Уимбълдън да гледат Серена Уилямс (СНИМКИ/ВИДЕО)

Арчи бе облечен с точно копие на сатенена и украсена с дантели дреха, ушита за най-голямата дъщеря на кралица Виктория, и използвана поколения наред от децата в кралското семейство.

Копието на дрехата, ушито от кралската шивачка Анджела Кели през 2004 г., когато оригиналът вече би излинял и не можел да се използва, е била носено от децата на принц Уилям и Кейт - принц Джордж, принцеса Шарлът и принц Луи, когато ги кръщаваха.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук