Ще ви срещнем с една телевизионна звезда. Казва се Златка и я познавате от рекламите. А каква е тя в живота?

Виждали сте я да държи лале и да гледа телевизия. Да се усмихва на момиченце. Но най-популярна стана, когато купи и занесе кафе на младите си стопани.

„Ако тази реклама беше част от филм, щях да подам документи за Оскари в животните", казва Спас Димитров, собственик на Златка.

Запознайте се със Златка. Талантлива и търсена актриса. С 5-годишен стаж и множество снимачни дни зад гърба си. Която на всичкото отгоре се издържа сама.

Пожарникари се сбогуваха с последното куче, спасявало хора на 11 септември

На въпрос „Кой вади повече пари, ти или тя?", Спас отговаря: „В някои случаи тя. Миналата година с нейни пари изкарани отидохме на море. Тя като германска туристка. Седи, седи, напече я жегата, влезе сама в морето, направи две-три дължини, изтръска се, погледа морето, върне се до караваната и пак легне".

Куче, загубило лапа в Афганистан, получи медал за храброст (СНИМКИ)

От рекламата Златка вече прескача и в киното. В момента снима заедно с екранния си и домашен партньор Бичмо в голяма американска продукция с плеяда холивудски звезди. Имената им още се пазят в тайна. Тайната на обучението й.

„След шестия месец някъде тя разбра, че аз съм господарят, който дава храната, дава любовта, дава играта. И така разбра, че аз съм и най-добрият приятел", добавя Спас Димитров.

Все пак има и вроден талант. Златка е наследник на елитно полицейско куче в Швейцария.

„Баща й в Цюрих на летището вкарва повече хора в затвора, отколкото българската полиция", споделя с гордост Спас.

Затова, като истинско куче с потекло има не едно, а две имена. За чужденците - Голди. За българите - Златка. Освен космата, е и добра. Никога не е ухапала човек. Един единствен път се озъбила. На друго куче, което нападнало болно дете в парка.

„Тя се втурна, застана между детето и другото куче, оголи зъби. Останах смразен просто, не съм предполагал, че такава реакция има в нея", казва Спас.

Източник: Novanews.bg