/ Guliver/Getty Images
С представяне на колекцията на модния дизайнер Симон Порт Жакмю, смятан за изгряваща звезда на френската мода, тази вечер ще започнат дефилетата прет-а-порте за сезона есен/зима 2018-2019 г. на Парижката седмица на модата, предаде АФП.
 
След приключилата наскоро Седмица на модата в Милано идва ред на тази в Париж, в чиито рамки са предвидени 79 дефилета до 6 март.
 
Нестандартното шоу на една италианска дизайнерка (СНИМКИ)

28-годишният самоук моден дизайнер Жакмю представя свои колекции на парижки седмици на модата от 2012 г. Проектираните от него облекла са поетични по дух и са повлияни от модата в Южна Франция.
 
Зад кулисите на Седмицата на модата в Милано

С интерес се очакват дефилетата на модните къщи "Диор" и "Ив Сен Лоран", но също на младата френска дизайнерка Марин Сер. Нейна колекция за пръв път ще бъде показана в рамките на официалната програма на парижка седмица на модата.
 
Долче и Габана в Милано: Колекция със силно църковно вдъхновение (СНИМКИ)

Модна къща "Поаре", която бе известна в началото на 20 в. и наскоро стана собственост на корейска групировка, ще се завърне на модния подиум. Творчески директор на "Поаре" е френската дизайнерка с китайски произход Ицин Ин, коята се прочу, след като облече водещата на церемонията за наградите на кинофестивала в Кан през 2013 г. Одри Тоту.
 
За пръв път на парижка седмица на модата ще се представи също японският бранд "Бютифул пийпъл".
БТА