Започва най-доброто музикално лято
Започва най-доброто музикално лято / netinfo

Световноизвестната група „Канзас” ще пее тази вечер пред българска публика. Концертът на бандата е в зала 1 на Националния дворец на културата. С шоуто на „Канзас” започва едно от най-хубавите музикални лета у нас. През следващите седмици в България ще дойдат още „Деф Лепърд”, „Металика”, Алис Купър, Лени Кравиц.

За мнозина „Канзас” са популярни най-вече с песента си „Dust in the Wind”, кавъри на която са правили дори „Скорпиънс” и Сара Брайтмън. „Канзас” са една от малкото рокаджийски групи, задържала се на сцената повече от 30 години. В зала 1 на НДК музикантите от бандата ще представят предимно стари хитове.

След „Канзас” у нас пристигат „Деф Лепърд” и „Уайтснейк”. Шоуто им е на 4 юли на столичния стадион „Академик”. После в Каварна ще бъдат „Manowar”, Алис Купър, Слеър. За „Калиакра рок фест” кметът на черноморския град Цонко Цонев казва: „Мисля, че тази година с много труд успяхме да направим една голяма брадва. Според мен хедлайнерите са уникални”.

На 27 юли на стадион „Академик” в София ще пее Лени Кравиц. Два дни преди това, на 25 юли, е най-дългоочакваният концерт – този на „Металика”. Мястото е Националният стадион „Васил Левски”.

Четири дни преди концерта у нас ще пристигне техниката на музикантите, превозвана с 21 тира. Изграждането на сцената ще започне още в същия ден и ще бъде готова 24 часа преди концерта.

Към момента не се знае колко точно са продадените билети за концерта на „Металика”. Сигурно е обаче, че все още има такива от по 40 и 50 лева.