Започва „Големият избор по БНТ. Сезон 2
Започва „Големият избор по БНТ. Сезон 2 / БНТ1

БНТ1 ще търси за втори път млад лидер на България. Стартира вторият сезон на проекта „Големият избор" след успешния първи през миналата година. Тогава студентката по „Връзки с обществеността" в Софийския университет Ангелина Атанасова бе избрана за победител в деня на Свети Георги - Победоносец.

Чрез интернет ще се събират заявки за участие. Те са двуминутно видеообръщение на тема „Проблемът, който мога да реша". Крайният срок за изпращането им е 31 март. Тази година участниците ще бъдат повече, тъй като се вдига възрастовата граница от 18 до 29 години.

Избраните след кастинга 12 участници ще бъдат обучени как да се държат пред камера, как да произнасят речи и как да водят спорове. След това те застават пред Голямото жури, което ще им задава сложни въпроси и казуси за решаване. Победителят ще бъде избран с представително национално допитване по модела, прилаган в предаването „Референдум" по БНТ1.

Форматът е купен от БНТ от Канадската обществена телевизия Си Би Си, която трети сезон го излъчва изключително успешно под заглавието "Бъдещият велик премиер". В първия сезон на „Големият избор" 12-те избрани на кастинга имаха възможност да се срещнат в ефира, а и извън него с: Иван Костов, Сергей Станишев, Бойко Борисов, Стефан Данаилов, Георги Пирински, Огнян Герджиков, Красимир Каракачанов, Миглена Кунева, Симеон Сакскобургготски, Мартин Димитров, Надежда Михайлова и Николай Свинаров.

Победителят Ангелина Атанасова замина за Брюксел, където посети Комитета на регионите и присъствие на дебат за законодателните приоритети на ЕС за 2010 г. - участие на Маргот Валстрьом - заместник-председател на ЕК. Срещна се с говорителя на ЕП Жом Гок, с Джон Бел - директор на кабинета на Меглена Кунева, и присъства на редовния обеден брифинг и на пресконференция на Барозу и шефа на Европейската инвестиционна банка, с когото проведе кратък разговор.

Започва Големият избор" по БНТ Сезон 2
netinfo