Започнете деня със секс вместо с кафе
Започнете деня със секс вместо с кафе / Thinkstock/Getty Images

Интимното започване на деня отвежда връзката ви до ново емоционално ниво, но също така се отразява положително на настроението и здравето, сочат нови проучвания, доказващи, че денят трябва да започва със секс, а не с кафе.

Дори и всяка сутрин да си казвате "Обичам те" и това да ви кара да се чувствате страхотно, демонстрирането на любовта не е достатъчно. Със секс вие се сближавате с партньора си не само физически, но и емоционално. Денят ви започва с любов и желание за красиви и приятни усещания, които ще ви държат през целия ден.

Сексът сутрин замества гимнастиката или джогинга, тъй като натоварва много мускули едновременно, допълва БГНЕС. Със сигурност в леглото с половинката си можете да изгорите много повече калории, отколкото, ако седите и пиете кафето си.

Друго изследване доказва, че сексуално активните хора работят по-усърдно.

Удивително е и колко здравословни ползи има от сутрешния секс. Няма нужда да използвате грим, тъй като лицето ви ще изглежда свежо и с бляскав естествен тен. Сексът укрепва имунната система, намалява риска от сърдечни проблеми, понижава кръвното налягане, благодарение на високите нива на окситоцина, който се произвежда по време на възбуда.

Със секс поддържате баланса на естроген и тестостерон в организма, укрепвате тазовите мускули и пикочния мехур. Намалявате главоболието и болките в гърба.