/ / Gulliver/Getty Images
Докато през май 2013 г. среща красивата адвокатка Амал Аламудин, Джордж Клуни има репутацията на заклет ерген, който от години се кълне, че няма смисъл от брака. Връзките му са многобройни и нетрайни, но той видимо се наслаждава на живота.
 
През годините актьорът „допълва списъка в тефтерчето си” с телефони на сервитьорки, актриси, манекенки... Там са записани имена като това на Рене Зелуегър, Луси Лиу, Синди Крофорд, Ума Търман, Сандра Бълок и Къртни Кокс, място намират и Кели Престън, Криста Алън, ДиДи Пфайфър, Дениз Кросби, Кимбърли Ръсел, Брук Лангтън, Криста Алън, Дженифър Сийбъл, Тери Хачър, Лиза Сноудаун, Селин Балитран, Ел Макферсън, Джулия Робъртс, Салма Хайек, Джанет Джексън и още, и още...
 
ГАЛЕРИЯ: Жените в живота на Джордж Клуни

Въпреки това актьорът обича да се шегува: „Ако наистина бях излизал с всички жени, с които се твърди, че съм излизал, нямаше да имам време да снимам нито един филм“.
 

/ Gulliver/Getty Images


Животът му изглежда въртележка до момента, в който на италианското езеро Комо среща красивата Амал. Днес тя е негова съпруга, а двойката вече се радва и на близнаците Ела и Александър.
 

/ Gulliver/Getty Images


Ето и някои от по-значимите му връзки през годините:
 
Кели Престън
 
През 1987 г. все още неизвестен Джордж Клуни започва връзка с актрисата Кели Престън. Отношенията им са сериозни, двойката дори споделя общ дом, а Джордж прави на Кели много специален подарък, свидетелство за любовта му - прасе на име Макс.
 
Престън не се задържа дълго при него, а на раздяла му оставя прасето. И докато мнозина смятат, че актьорът има проблем с обвързването, той остава предан на Макс близо 20 години - до смъртта на питомеца през 2006 г.
 
Талия Балсам
 
Техният романс продължава 4 години от 1989 до 1993 г., като двамата дори минават под венчило. После актьорът да осъзнава, че семейният живот не е за него.
 
Селин Балитран
 
Клуни се среща с френската сервитьорка Селин Балитран от 1996 до 1999 г. В началото на взаимоотношенията им тя е студентка по право, но решава да се премести в Калифорния.
 
Брук Лангтън
 
Актрисата е спрягана с актьора и слуховете говорят, че между тях се случва нещо истинско. Двамата обаче бързо и тихомълком се разделят.
 
Тейлър Хауърд
 
През 2000 г. слухове свързват Джордж с актрисата Тейлър Хауърд. Клюките така и не се потвърждават.
 

Джордж Клуни и Лиса Сноудън
/ Gulliver/Getty Images


Лиса Сноудън
 
Клуни среща британския модел Лиса Сноудън, докато снима реклама в Испания. Двамата остават заедно пет години, въпреки че многократно се събират и разделят в този период.
 
Рене Зелуегър
 
Рене е свързвана на два пъти с името на Клуни, веднъж през 2001 г. и веднъж четири години по-късно - през 2006 г.
 

Джордж Клуни и Рене Зелуегър
/ Gulliver/Getty Images


Криста Алън
 
През 2002 г. актьорът започва да излиза с колежката си Криста Алън. Двамата снимат заедно във филма Confessions of a Dangerous Mind. Остават заедно две години.
 
Тери Хачър
 
Прелъстена и изоставена през леглото на Клуни минава и Тери Хачър
 
Сара Ларсън
 
Моделът и бивша сервитьорка Сара Ларсън успя да се превърне в първата дама, която придружава актьора на Оскарите. Въпреки това двамата се разделят през 2009 г.
 

Джордж Клуни и Елизабета Каналис
/ Gulliver/Getty Images


Елизабета Каналис
 
В биографията на Клуни следва романс с Елизабет. Двамата се срещат на делова вечеря в Рим и стават неразделни. Актьорът дори я запознава с майка си. Връзката им обаче се разпада поради ревността на Каналис.
 
Стейси Киблър
 
Бившата кечистка Стейси Киблър и Джордж започват да се срещат само месец след раздялата на актьора с Елизабет. Двамата са заедно от август 2011 г. до юли 2013 г.
 

Guliver/Getty Images


През май същата година Клуни среща за пръв път красивата адвокатка Амал Аламудин. По-късно двамата започват връзка. Двойката сключва брак през септември 2014 г. във Венеция в обкръжението на близките им хора. От юни м.г. се радват на близнаците си Ела и Александър.