Заки загуби първия си финалист в X Factor
Заки загуби първия си финалист в X Factor / XFactor

Заки загуби първия си финалист след петъчния концерт на X Factor. Това се случи по най-болезнения за един ментор начин, а именно, ставайки свидетел на това как за оставане в шоуто се борят две негови момичета - Таня и Теодора.

„Попитаха ме защо само аз не съм плакал на сцената на X Factor. Аз ридая отвъд вашите представи. Вие ме върнахте към най-хубавите години от моя живот", с тези думи той се обърна към финалистите си в момента, в който трябваше да даде своята присъда. Осъзнавайки, че за него е непосилно да избира между Таня и Теодора, Заки стратегически взе формално решение и гласува за Таня. Така той изравни гласовете, с което автоматично даде възможност на публиката да реши кой да си тръгне.

Така зрителите имаха последната дума и определиха, че Таня е човекът, който трябва да напусне шоуто.

На елиминациите тя се представи с What's Up на 4 Non Blondes - песента, която за малко да не я препъне в Къщите на съдиите, а Теодора изпълни Анастейша и Not That Kind. Още преди да изпълнят елиминационните си песни, те споделиха, че този момент е труден за тях най-вече защото са приятелки, а Теди допълни, че те няма да се състезават, а просто ще „попеят" за удоволствие.

„С Теди ще си останем приятелки", призна женският рок глас в шоуто и тази сутрин в „Събуди се". Пред водещите Рада Богданова и Антон Андонов Таня сподели, че X Factor я е накарал да повярва в себе си и за нея това е много голям успех, защото никога досега не е пяла на толкова голяма сцена. Веднага след отпадането си вчера, Таня сподели, че е имала предчувствие, че ще си тръгне, защото 9 е нейното късметлийско число. Така тя стана деветият отпаднал участник, но за сметка на това е убедена, че именно тази цифра ще й донесе късмет занапред.

Следващата седмица финалистите за първи път ще изнесат концерт извън сцената на шоуто и ще се срещнат със своите фенове. Те ще открият коледния сезон и ще запалят коледната елха в столичния мол Serdika Center на 23 ноември (събота) от 18.00 ч.