Задържаха лодката на Роберто Бенини в Сардиния
Задържаха лодката на Роберто Бенини в Сардиния / movie.moldova.org
Италианските власти от остров Сардиния задържаха лодката на носителя на Оскар Роберто Бенини. Причина за задържането на 7-метровия дървен съд бил фактът, че той бил закотвен незаконно в залива на остров Санта Мария, до Сардиния. Подобно на лодката на актьора, бреговата охрана задържала съдовете и на други 11 души пак по същата причина, отбелязва ProntoSofia.

Наказателните мерки срещу незаконно закотвените съдове бяха приложени след серия от контролни проверки, извършени през изминалите седмици по северното крайбрежие на Сардиния. От 20 години насам актьорът и режисьор Бенини и съпругата му – актрисата Николета Браски, прекарват летните си ваканции на остров Мадалена. Живописните островчета Санта Мария, Будели и Рацоли се намират в най-северната част на архипелага, където ще се състои следващата среща на Г-8.

Бенини и Браски останали очаровани от семплия живот на малкия остров, където първоначално купили малка къщурка, а неотдавна – и голяма вила с 10 стаи и градина, гледаща към морето. Бенини не понася добре слънцето, затова излиза от вилата си само след залез, когато плажът е пуст. Николета Браски пък обича да кара сама през деня лодката, която има малък дизелов мотор. За да освободят лодката си от запора, поставен от властите, Бенини и жена му сега ще трябва да платят няколко хиляди евро глоба. Санкцията може да бъде намалена само на 300-400 евро, ако Бенини реши да плати веднага. В такъв случай той ще запази съдебното си досие чисто.