Задава се малък Rolls
Задава се малък Rolls / netinfo

Rolls-Royce работи върху нов модел с по-компактни размери от класическия Phantom, заявиха по време на изложението в Шанхай от компанията.

С цена от 400 000 евро, Rolls-Royce не е автомобил за всеки. След успеха на Flying Spur и потвърждението за GTC от страна на конкурента Bentley (цени между 200 000-300 000 евро), се очаква немската марка да отмъкне изпод носа на британската клиенти с достатъчно дебели портфейли.

Не за първи път се спряга идеята за малък Rolls. Но този път думите на самия Ян Робъртсън, глава на компанията, потвърдиха идеята, посочва БГНЕС. Британските издания вече се надпреварват с предположения за новата платформа, върху която ще се произвежда моделът. Според повечето от тях това ще е тази на Série 7 на компанията майка BMW.

Вероятно базовият модел ще разчита на V-образен 8-цилиндров мотор, но ще се предлага и версия с V12. С новия малък размер на лимузината Rolls-Royce се надява да удвои продажбите си и да достигне заветната бройка от 1600 автомобила годишно. За целта компанията предвижда да отвори нови шоурумове в Китай с надеждата това да бъде най-големият пазар на Rolls-Royce.