/ Gulliver/Getty Images
Любяща съпруга и всеотдайна майка с блестяща кариера. На 39 години световноизвестният и един от най-скъпоплатените модели в света Жизел Бюндхен има всичко, за което може да мечтае една жена.

Тя е лице на десетки модни марки от различни страни. Позира за кампании на Chloé, Dolce & Gabbana, Valentino, Gianfranco Ferre, Ralph Lauren, Versace.

25 години в света на модата: Жизел Бюндхен не спира да очарова (СНИМКИ)

През 2000 г. подписва рекорден договор за 25 милиона долара с Victoria's Secret. През цялата си кариера Жизел е дефилирала на подиума на близо 500 модни ревюта, участвала е в 450 рекламни кампании, била е лице на повече от 20 международни модни марки и е красяла кориците на над 1200 списания.

Междувременно се снима във филмите „Такси в Ню Йорк“ (2004) и „Дяволът носи Прада“ (2006), а през миналата 2018 г. издаде и автобиографията си „Уроци: Моят път към пълноценен живот“ (Lessons: My Path to a Meaningful Life).

2009 година се омъжва за футболната звезда Том Брейди, от когото има син и дъщеря.

Но зад целия този лукс, блясък и сбъднати мечти се крият и доста трудности, през които модната икона е трябвало да премине още в началото на шеметната си кариера, която започва доста … провокативно.

Gulliver/Getty Images


За разлика от повечето момичета, които от ранна детска възраст мечтаят да станат манекенки и участват в конкурси и кастинги, Жизел има други хобита - тренира балет, в училище е капитан на волейболния отбор.

На 13 години тя се записва за екскурзия до Сао Пауло, където за първи път влиза в „Макдоналдс“. Поръчва си БигМак и именно тогава на нея се натъква бразилски моден агент. И така започва всичко.

„За първи път някой ми каза, че съм красива“, ще сподели по-късно тя пред „Индипендънт“.

Gulliver/Getty Images

Събитията се развиват бързо, с известна доза трудности обаче. „Спомням си как някои хора ми казваха, че носът ми е прекалено голям, а очите прекалено малки, за да бъда на корица на списание. А, когато чуваш подобни критики на 13 години, това те прави доста несигурен“, споделя след време Жизел пред сп. People.

Дотогава никога не отваряла модно списание, не си помисляла дори да става модел. Въпреки това решава да се яви на конкурс.

На 16 години вече живее в Ню Йорк, където споделя стая с 4 други момичета. Началото е поставено.

Въпреки че отново се появява спънка. Когато пристига в Ню Йорк, средата на 90-те, Жизел знае няколко английски думи. Отгледана в Бразилия, владее идеално португалски. На кастингите в Ню Йорк тя винаги отговаряла само с „да“, защото: „не разбирах нищо, но не исках да изглеждам глупаво“.

Gulliver/Getty Images


По-късно, в разцвета на кариерата си, освен английски и португалски, Жизел вече е научила италиански и испански.

След всички трудности, пред които я изправя светът на модата, около 20-годишна, манекенката започва да получава паник атаки. Първият пристъп е по време на полет с 6-местен самолет, след което развива и клаустрофобия. Изпитва ужас от тунели, метро и асансьори.

Вижте снимки на една от най-горещите звездни двойки

Фобиите ѝ се задълбочават толкова, че идва момент, когато тя дори обмисля да се самоубие като скочи през балкона на апартамента си. Не го прави, спасяват я медитацията и йогата, с които се захваща. Ражда сина си Бенджамин вкъщи, медитирайки във ваната.

Жизел Бюндхен и Том Брейди на романтична почивка в Коста Рика

Жизел спасява и себе си, и личния си живот. Въпреки многобройните слухове за проблеми в отношенията ѝ с Том Брейди, двамата все още са заедно и служат за пример като едно здраво и щастливо звездно семейство.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук