Забравете Платон и Конфуций - любимият философ на британците е Мечо Пух, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено от "Флай рисърч" по случай днешната 90-годишнина от излизането на първата книга на писателя А. А. Милн за приключенията на симпатичния любител на меда.

Мечо Пух празнува 90 години с нов приятел

Анкетата показва, че според една четвърт от сънародниците на Милн Мечо Пух е най-великият мъдрец в света. Близо една трета от британците казват, че редовно се позовават на мъдростите на мечето.

Допитването разкрива още, че любимият "пухизъм" на поданиците на Нейно Величество е "Малко внимание, малко мисъл за другите, и всичко би изглеждало иначе!".

Любими цитати от незабравимия Мечо Пух

"Мечо Пух може и да няма университетска степен и дори не е ходил на училище, но неговите мъдрост, опит и приключения са издържали теста на времето. Пухизмите пресъздават размислите на много прочути философи по прекрасен и запомнящ се начин, и са вдъхновявали не едно поколение", казва д-р Катрин Маккол от Британската философска фондация, цитирана от БТА.

А Вие имате ли любим "пухизъм"? Припомнете се някои от мъдростите на Мечо Пух във видеото!