Забраняват концерт на Елтън Джон в Тобаго?
Забраняват концерт на Елтън Джон в Тобаго? / netinfo

Църковни лидери се опитват да забранят на известния британски певец сър Елтън Джон да посещава островите Тринидад и Тобаго в Карибско море, защото е гей. Това съобщи БГНЕС, като цитира вестник "Дейли Мейл".

Звездата трябва да пее на джаз фестивала в Плимут на остров Тобаго през април, но според местните църковни власти присъствието му може да накара местните хора да станат хомосексуалисти.

Според архиепископа на Тринидад и Тобаго Филип Айзак начинът на живот на сър Елтън не отговаря на учението на Библията. Той добавя: "Певецът е едно от децата на Бога и, тъй като животът му може да бъде поставен под въпрос, той трябва да бъде поучен и да се поправи. Неговото посещение на острова може да отвори страната към начина му на живот и някои хора да го последват".

Хомосексуалистите могат да получат забрана за влизане в Тринидад и Тобаго, но до момента нито един не е бил върнат от имиграционната служба заради сексуалната си ориентация. Организаторите на джазовия фестивал в Плимут заявявят, че сър Елтън ще пее така, както е предвидено по програма.